Informatie over onze dansgroep

Bekijk bovenstaand filmpje, hier wordt onze dansgroep uitgelicht op de lokale televisiezender van onze regio. Inmiddels zijn we wel verhuisd, maar het is nog steeds de moeite waard om te bekijken!

Tijd & Plaats

De volwassenengroep danst iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. Tussendoor is een pauze van een kwartier. Wij dansen in de zaal van de kleine Joannes in Katwijk aan de Rijn (Kerkstraat 68).

De dansen

We hebben een heel gevarieerd dansprogramma: Dansen uit de Balkan, Nederland, Engeland, voormalig Russische staten, Scandinavië, kortom: Uit heel Europa. Verder ook dansen uit Israël en Amerika, en af en toe een meer exotische dans tussendoor. Makkelijke dansen, dansen van middelmatig niveau en ook pittige. Kringdansen, reidansen, maar ook square dansen. Bekende dansen, die je op elke instuif tegenkomt, maar ook heel onbekende dansen (die je mogelijk over 2 jaar op een instuif tegenkomt!). Het is echt voor elk wat wils. Natuurlijk kun je de docent tippen welke dans je dolgraag aangeleerd wilt krijgen en aan het eind van het jaar is er altijd een enquête, waar iedere danser zijn voorkeur voor (of misschien afkeer van) bepaalde dansen kwijt kan.

Om een idee te geven welke dansen er allemaal gedaan kunnen worden op een gemiddelde dansavond, kun je hier de namen vinden van het huidige dansprogramma.

Optredens

Regelmatig geeft Volksdansgroep Katwijk optredens in de regio. Vaak dansen wij dan in een bijpassend kostuum. Wanneer we bijvoorbeeld Nederlandse dansen doen, dragen wij een Hollands kostuum. Het bijzondere aan ons Hollandse kostuum is dat ze uit drie plaatsen afkomstig zijn. Uit Volendam, Marken en uit onze vestigingsplaats Katwijk! Daarnaast hebben we voor andere dansen een Amerikaans (zie hieronder), Israëlisch en Internationaal kostuum. Ook zonder kostuum geven we demonstraties, eventueel in de vorm van een “flashmob”. Een voorbeeld van een zogenaamde Flashmob kunt u hieronder bekijken in het filmpje.

Proberen?

Lijkt het u leuk om een keertje te komen kijken en/of mee dansen? Kom gerust langs! Het is altijd erg gezellig op de woensdagavond!

Eens per seizoen bieden wij ook de mogelijkheid voor nieuwe dansers om een beginnerscursus internationale dans te volgen. Op dit moment hebben wij geen beginnerscursus of workshop.

Indien er een nieuwe beginnerscursus of workshop op de planning staat kunt u dit volgen via onze agenda of de nieuwsberichten.