In deze terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze maand is dat met Truus Varkevisser uit Katwijk aan den Rijn, zij is sinds september 2021 lid van onze vereniging.

Hoe breng jij je dag door: Afhankelijk van wat we willen gaan doen. Wij wonen inmiddels al 46 jaar met heel veel plezier op het water en met mooi weer zijn we vaak heerlijk buiten in de tuin te vinden. Iedere dinsdag passen we op onze kleinzoon van 2,5 en in de schoolvakanties komen vaak onze twee andere kleinkinderen van 8 en 11 uit Brabant logeren, dan is het een gezellige reuring. We zitten ook op een heel leuke huiskring van de kerk die om de week samenkomt. Verder komt er meestal genoeg op ons pad om de dagen mee te vullen.

Welke hobby’s heb je: Met stip op 1 is dat zingen! Ik heb door de jaren heen bij verschillende koren gezongen en sinds 5 jaar doe ik dat met veel plezier bij het Rijnstreekkoor. Ook van de buitengym voor senioren op de maandagmorgen kan ik erg genieten. Verder hou ik van fietsen, wandelen, puzzelen, bakken, klaverjassen, spellen, tuinieren, knutselen, bloemschikken en sinds kort ook dansen bij Katviko Danci.

Wat voor volksdansen vind je leuk: Vilner Gaon (Israel)  Jerusalema, Mindrele (Roemenie), Oj Devojko duso moja (Macedonie). Dit zijn er zomaar een paar die ik leuk vind qua muziek en dans, maar er zijn er zeker nog veel meer.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Ik hou van muziek, bewegen en dansen en met volksdansen is het drie-in-één, en niet te vergeten de gezelligheid onder elkaar want het is een leuke groep mensen. September 2021 ben ik begonnen, nog in de corona tijd, ik kijk uit naar het moment dat we met handen vast gaan dansen, met losse handen is best een uitdaging voor me.

Noem 3 trefwoorden waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Gezelligheid, ritmisch bewegen, hersengymnastiek.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Kennismaken met …

In deze terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze maand is dat met Maaike Bouma uit Noordwijk, zij is ruim 24 jaar lid van onze vereniging.

Hoe breng jij je dag door: Ik begin de dag altijd met de krant op schoot en maak de puzzels. Ik houd ervan de dag ontspannend te beginnen. Ik verbaas me er altijd over hoe snel een dag voorbij is. Dat betekent dat ik me altijd wel vermaak met de dingen die ik doe.

Welke hobby’s heb je: Volksdansen natuurlijk, maar ook lezen en puzzels maken. Verder ben ik graag buiten; opgegroeid op het Friese platteland kan ik niet zonder een wandeling of fietstocht in de natuur. Elke dag een frisse neus halen of uitwaaien op het strand hoort er helemaal bij.

Wat voor volksdansen vind je leuk en waarom: Ik houd van Israëlische dansen, de muziek en de taal vind ik erg mooi. Ik heb een half jaar in de kibboets gewerkt. Op de vrijdagavond na de sabbatsmaaltijd gingen wij als volontairs altijd dansen.

Wat is jouw echte favoriet: Het zal je niet verbazen dat Israëlische dansen mijn favoriete dansen zijn, ik vind Tzadik ka Tamar en Sulam Yaakov hele mooie dansen.

Noem een leuke/mooie herinnering: De weekendjes weg zijn heel gezellig en ontspannend, dan leer je elkaar ook beter kennen. Ermelo, Texel en Brielle, het was allemaal leuk en er wordt veel tijd aan besteed om het te organiseren.

Wat maakt dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Omdat ik het heerlijk vind om te dansen. Het is een inspannende ontspanning; als een dans lekker loopt dan voelt dat gewoon heerlijk.

Noem 3 trefwoorden waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Gezelligheid, vriendschap en ontspanning.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze maand is dat met Marian van Zijderveld uit Noordwijk, zij is ruim 4 jaar lid van onze vereniging.

Hoe breng jij je dag door: Sinds 3 jaar ben ik gepensioneerd na ruim 30 jaar in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, o.a. met mensen met een verstandelijke beperking. Ik vond het werk heel leuk maar ben erg blij met de vrije tijd die ik nu heb. Ik geniet van het bezig zijn in mijn tuin en natuurlijk moet er ook het nodige in huis gebeuren.

Welke hobby’s heb je: Ik kijk graag vogels en ga in het voorjaar regelmatig vroeg het bos in om broedvogels te tellen. Ik vind lezen leuk, ben ook lid van een leesclub. Ik bezoek vaak een museum, hou van kunst en geschiedenis. In het Rijksmuseum van Oudheden volg ik al jaren cursussen over de cultuur van het oude Egypte, en verdiep me in het hiërogliefenschrift: eerst een paar jaar de grammatica, nu het vertalen van teksten. Ook ga ik graag op reis. Verder verzamel ik al zo’n 50 jaar puddingvormen. Ik heb er nu ongeveer 900, in huis zijn diverse vitrinekasten (zelfs een kastje op het toilet 🙂 ) en ook heb ik er een kamertje mee ingericht. 25 jaar geleden heb ik een club van puddingvormverzamelaars opgericht, met een eigen blad en elk jaar een ontmoetingsdag.

Wat voor volksdansen vind je leuk en waarom: Moeilijk te zeggen, ik vind snelle dansen leuk, dan kun je je zo lekker uitleven, maar ook langzame dansen zijn leuk, vanwege de vaak prachtige muziek waar je helemaal in op kunt gaan. Er zijn maar weinig dansen die ik niet leuk vind.

Wat is jouw echte favoriet: Moeilijk kiezen want er zijn zoveel prachtige, vrolijke of juist ingetogen dansen. Dan ga ik voor W moim ogródecku (Polen), Sota (Roemenië) en Av Harachman (Israël).

Noem een leuke/mooie herinnering: Ik vind de workshopmiddagen op zaterdag erg leuk, even intensief met nieuwe dansen bezig zijn, en daarna gezellig met elkaar eten.

Wat maakt dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Het is heerlijk om te bewegen op zulke mooie muziek. Ik krijg er energie van.

Noem 3 trefwoorden waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Genieten van vrolijkheid, gezelligheid en bewegen.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Margareth Messemaker.

Sinds wanneer ben je lid: Ik ben lid geworden na een bezoek aan een open avond in 1993. Ik was gelijk erg enthousiast en kom sinds die avond elke week dansen. Ik zit al 13 jaar in het bestuur, eerst jaren als secretaris en nu sinds 3 jaar als voorzitter. Het is erg leuk om naast het dansen met bestuurlijke zaken bezig te zijn.

Hoe breng je de dag door: Tot 1 maart 2019 heb ik gewerkt als naaister van gordijnen bij een woonwinkel in Katwijk. Nu ik gestopt ben met werken ga ik mijn dagen anders indelen. Naast het huishouden wil ik meer tijd besteden aan wandelen, fietsen en mijn vele hobby’s.

Welke hobby’s heb je: Mijn grootste hobby is natuurlijk volksdansen, daarnaast nog puzzelen, lezen, handwerken, kaarten maken en schilderen. Ik zit al bijna een jaar op een schilderclub waar ik elke week 2 keer kan schilderen. Dat is altijd erg gezellig en je inspireert elkaar steeds weer.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom: Mijn favorieten zijn figuurdansen (Schotse en Amerikaanse) omdat ik het een uitdaging vind om ze aan te leren. Daarnaast hou ik erg van Israélische, Russische en Zigeunerdansen. De laatste omdat je er lekker vrij op kunt bewegen.

Wat is voor jou de echte favoriet: Op dit moment Tu Romni (zigeunerdans) en Miserlou (Grieks) maar dit kan over een jaar weer anders zijn.

Wat maakt dat je graag tijd aan volksdansen besteedt: Er is elke week weer leuke muziek om op te dansen. En het is een uitdaging om nieuwe dansen aan te leren. Daarnaast vind ik het erg gezellig en het is goed voor de conditie.

Noem 3 trefwoorden waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Ontspanning, saamhorigheid en gezelligheid.

Herinnering: De 1e keer dat ik op de open avond kwam dansen vond ik 1 van de dansen (Tzadik Katamar) zo leuk dat ik besloot lid te worden. Als deze dans nog wel eens aan bod komt denk ik altijd weer terug aan die leuke 1e avond van toen.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Rob Verweij uit Hillegom, hij is 12 jaar lid van onze vereniging.

Hoe breng je de dag door:
Dit is erg wisselend.
Helpen het huis op orde te houden.
Het onderhouden van de tuin.
Regelmatig wandelen en fietsen.

Welke hobby’s heb je:
Vogels spotten, wandelen.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom:
In het verleden veel pittige dansen.
Maar tegenwoordig de wat rustige dansen.

Wat is voor jou echt de favoriet:
Hora Haktana

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt:
Even in een andere omgeving, en zowel de lichaam als geest laten kraken.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven:
Inspanning en ontspanning.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek is het kennis maken met Irene Kooymans uit Voorschoten.

Hoe breng je de dag door: Ik werk 4 dagen per week als participatiecoach met mensen met psychiatrische klachten. Ik vind het ongelofelijk interessant en uitdagend werk en doe het met veel plezier. De rest van mijn tijd besteed ik aan het huishouden, man en (inmiddels op zichzelf wonende) zoon en hobby’s (zie hierna).

Welke hobby’s heb je: Ik vind volksdansen heerlijk en geef er ook graag les in. Verder houd ik van een mooi verhaal, ofwel in boekvorm, ofwel een goede film of tv serie (vooral thrillers, avonturen, fantasy), puzzel ik graag (sudoku’s, binaire puzzels, kruiswoordpuzzels: Je kan het zo gek niet noemen). Ik zing graag en volg nu een serie workshops volksmuziek zingen.

Sinds wanneer ben je lid: Ik ben geen lid, maar voel me als docent wel erg verbonden met de vereniging. Ik geef hier sinds 36 jaar les en nog steeds met veel plezier.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom: Ik houd van heel veel stijlen wat volksdansen betreft; elke stijl heeft voor mij zijn eigen charme en ik vind het leuk om af en toe iets buiten de gebaande paden te doen (bijv. een Maori Haka aanleren, of een Morris stokkendans). De eerste stijl die echt mijn hart stal, was Bulgaars; de interessante, ongebruikelijke muziek spreekt me nog steeds aan en de passen zijn vaak een uitdaging, waardoor ik er mijn ei goed in kwijt kan. Afgelopen jaren ben ik Armeens extra gaan waarderen vanwege de sierlijke armbewegingen en de mooie, melancholieke muziek. En nu is de Gipsy / Roma dans in opkomst. Ook die vind ik extra leuk; de muziek is vaak meeslepend en ik houd van het concept, dat je in feite mag dansen zoals je wilt: Je kunt het niet “fout” doen, want dat bestaat in Gipsy-begrippen niet.

Wat is voor jou echt de favoriet: Dat is vaak de dans, die op een bepaald moment voor mij (nog) de grootste uitdaging is. Nu is dat een Israëlische dans, Shkiya Vruda, die ik half november heb aangeleerd: Vrolijke, vlotte muziek, veel draaiwerk en wat extra leuke bewegingen erin: Top!

Noem een mooie herinnering: Dat wordt moeilijk; er zijn zoveel mooie herinneringen! Ik zal er 2 uitpikken. Als eerste het weekend weg, dat we vorig voorjaar hadden. Daar is veel voorbereiding in gaan zitten, maar wat was het weer fijn met z’n allen. Niet alleen dansen, maar ook samen eten, kletsen, wandelen, een quiz doen, een “Mol” zoeken, karaoke, lol maken enz.; en mijn jubileum was daarbij het extra gouden randje. Als tweede noem ik de beginnersworkshop van een uur, die ik vorige week gaf. Het was een druk bezochte avond met een aantal mensen van buiten erbij. Iedereen, beginner en gevorderde, danste mee, hielp elkaar en had plezier. Van die aanblik kan ik erg genieten.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Heerlijk dansen op mooie muziek. Iedereen kan tot zijn recht komen: Er is variatie genoeg. Ik ben er helemaal uit en ontspan ervan; kom vaak moe maar toch ook verkwikt thuis. En het voelt als thuiskomen: Een bont gezelschap, maar je kunt met iedereen een praatje aanknopen.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Samen dansen, saamhorigheid, plezier.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Wilma de Winter uit Katwijk, zij is 20 jaar lid van onze vereniging.

Hoe breng je de dag door: Ik ben huisvrouw met man en 2 kinderen, die alle twee het huis al uit zijn. Oppassen op mijn 3 (bijna 4) kleinkinderen doe ik graag, probeer meestal leuke dingen met ze te doen. Verder doe ik wat voor de vereniging bijv. de snuffelbeurs: we verzamelen goed te verkopen spullen in, van de leden, die verkopen we op een rommelmarkt en/of via marktplaats of facebook. Daarnaast doe ik de koffiecorner en daar moeten ook de nodige boodschappen voor gekocht worden en verzorg het financiële gedeelte. Tevens zit ik in de optreedcommissie, het is niet veel werk, maar als we een optreden hebben moet dat toch in goede banen lopen. In mijn vrije tijd ga ik graag kamperen samen met mijn man, om gewoon lekker uit te rusten.

Welke hobby’s heb je: Kamperen met de caravan, graag een eindje fietsen en natuurlijk volksdansen.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom: Israëlisch vind ik het leukst, voor de rest maakt het mij niet uit, uit welk land ze komen want ik vind bijna alles leuk.

Wat is voor jou echt de favoriet: Rachel, Rikud Haprachim, Chedvat ne’urim.

Noem een mooie herinnering: Elk jaar, samen met mijn dochter Connie, naar Doedans in Biddinghuizen/Vierhouten. Een moeder/dochter weekendje. Dit hebben we jaren gedaan en helaas vorig jaar (2016) waarschijnlijk voor het laatst.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Een hobby is speciaal, dansen is het helemaal. Swingen op de maat, dat is waar het om gaat. Laten zien wat je kunt, en je nergens voor schamen. Dat is mijn hobby. De muziek zet ik op, ik begin te dansen…… en wanneer ik dans, gaat de adrenaline door mijn lijf. Ik ben van de wereld, ik kan helemaal mezelf zijn. Alles vergeet ik even. Ik lach de wereld uit en dans mijn tranen weg.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Ontspanning, leuk en sociaal.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Marlies Haasnoot uit Katwijk, zij is al 23 jaar lid van onze vereniging en ook op de woensdagavond te vinden!

Hoe breng je de dag door: Ik werk in de zorg en heb een contract van 25 uur per week. Ik draai alleen nachtdiensten. In de praktijk betekent dit 6 nachten werken, daarna een week vrij. Ik ben lid van de ondernemingsraad. Dit is een leuke uitdaging om op een andere manier met je werk bezig te zijn. Mijn collega’s kunnen me vinden voor hulp of advies. Verder vragen mijn twee poezen nog de nodige aandacht.

Welke hobby’s heb je: Natuurlijk volksdansen. Ik lees graag literaire thrillers en detectives, maak memoborden en vind het leuk om zelf te naaien en te handwerken. Sinds kort volg ik een cursus aromatherapie, die ik kan toepassen op mijn werk of elders. Bovendien is het gezellig om een paar keer per jaar de dansgroep op rommelmarkten te helpen.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom: Mijn voorkeur gaat uit naar kring- en slingerdansen. Land van herkomst: Servië, Bulgarije, Israël. Wat mij het meest aanspreekt zijn de variaties en het ritme van de dansen. Ook de muziek waarbij verschillende instrumenten gebruikt worden vind ik erg mooi.

Wat is voor jou echt de favoriet: De Vlaski.

Noem een mooie herinnering: Er zijn veel mooie herinneringen. Ik zit in de activiteitencommissie en de voorbereidingen voor een weekend weg met z’n allen of de laatste dansavond van het seizoen geven me veel plezier.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Het contact onderling vind ik erg belangrijk; je kunt je verhaal kwijt. Volksdansen geeft ontspanning en is heel goed voor je conditie. Je maakt kennis met de cultuur van verschillende landen.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Akoestische muziek, vrolijk en natuurlijk dansen.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Connie de Winter uit Katwijk, zij is begonnen bij de kindergroepen en sinds 2005 bij de volwassenen van onze vereniging !

Hoe breng je de dag door: Ik heb een erg druk leven, ik werk ‘s morgens en begin om 7.15 uur en ben om 12.00 uur klaar. Daarna heb ik de hele middag om te spelen met onze zoon Kees en hond Willem uitlaten. Verder huishoudelijke klussen, Mijn vriend is de hele week weg voor zijn werk.

Welke hobby’s heb je: Ik heb een paar hobby’s, op de eerste plaats dansen. Maar ik hou ook van taarten bakken en ik probeer ook wel eens achter de naaimachine te zitten als ik tijd heb.

Wat voor volksdansen vind je leuk en waarom: Ik vind Schots, Iers en Israëlisch erg leuk, hou wel van pittige dansen en ook dansen met een mooie dansstijl.

Wat is voor jou echt de favoriet: Dat vind ik moeilijk te zeggen, ook omdat ik de namen van de dansen vaak niet weet. Maar meestal zijn dat de dansen met wat pit en snelheid. Als ik de eerste noten hoor weet ik wel wat we gaan dansen.

Noem een mooie herinnering: Mijn eerste keer Doe Dans, dat vond ik geweldig, een heel weekend volksdansen. Lekker in de buitenlucht, met veel mensen die dezelfde passie hebben. De Bals ‘s avonds en overdag de workshops waar je veel nieuwe dansen leert.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Wat tijd betreft wel wat moeilijker dan vroeger, heb nu een oppas nodig op de woensdag. Ook voor de optredens, dat wil ik wel, maar ja oppas hè. Aangezien mijn moeder ook danst, heb ik weinig oppassers.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Gezellig met een groep mensen. Fanatiek. In Beweging zijn.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

Maak kennis met ….

Dianne

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Dianne van Klink uit Hoofddorp, zij is al 28 jaar lid van onze vereniging en ook op de woensdagavond te vinden!

Hoe breng je de dag door: Ik werk 4 dagen in de week als senior begeleider op een dagcentrum voor verstandelijk gehandicapten. Daar geeft ik sinds kort ook op hun niveau volksdansen. Op mijn vrije dag doe ik vrijwilligerswerk bij Buddy Netwerk; ik ben dan maatje voor mensen met verschillende ziektes (bijv. kanker of ME) en ondersteun waar dit nodig is.

Welke hobby’s heb je: Volksdansen natuurlijk! Verder puzzelen (momenteel met name kruiswoordpuzzels). Ik houd van Engelse detectives kijken (zoals Scott & Baileys, Lewis, of Follow the Money). Ook houd ik van hardlopen, met name ook voor uitdagingen (sponsorloop, circuit loop, mud-race e.d.)

Wat voor volksdansen vind je leuk en waarom: Vooral dansen uit de Balkan (Roemeens, Bulgaars), maar ook Israëlische dansen. De muziek vind ik mooi; de moeilijkheidsgraad van de passen en de snelheid van de dansen vind ik aantrekkelijk. Ook de variatie vind ik fijn.

Wat is voor jou echt de favoriet: Ik heb niet één speciale favoriet. Kraidunavsko (een Bulgaarse dans) vind ik nog steeds een leuke dans, al is hij wel uit de oude doos; van de meer recent aangeleerde dansen is Av Harachaman (een Israëlische dans) favoriet. Ani Eshtagea (nog een Israëlische dans) dans ik ook graag; met die dans hebben we jaren geleden ons nieuwe internationale kostuum gepresenteerd. Ik houd van vlotte, pittige dansen.

Noem een mooie herinnering: Het eerste festival dat we in Katwijk hebben georganiseerd. Ik was toen o.a. voorzitter en vond het geweldig om dit met elkaar te doen. Er waren verschillende dansgroepen uitgenodigd, die in het dorp optraden; we hadden een draaiboek gemaakt en alles liep goed! Met als knaller een prachtig eindfeest in Tripodia. Daarnaast heb ik mooie herinneringen aan de weekenden weg met de vereniging. Het is altijd weer een feest (de spelletjes, het dansen en de lol die we met elkaar beleven).

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Ik doe het al vanaf mijn jeugd, ik houd sowieso van dansen in het algemeen. Ik houd van de variatie, de uitdaging om nieuwe, soms moeilijke passen te leren, te genieten, lol te hebben, het samen doen, ook als je op een festival bent met anderen. Ik ben al zo lang bij deze vereniging, waar we bijna “opgroeien” met elkaar en daarbij veel lief en leed delen, maar vooral ook heel veel plezier hebben. Ik persoonlijk vind het een fantastische vereniging met een zeer actief bestuur en commissies; het is goed, serieus georganiseerd en toch gezellig.
Ook als je even minder fit bent of minder goed in je vel zit of iets vervelends hebt meegemaakt, kun je je dan even je heerlijk uitleven; daarna ga je opgeknapt naar huis; dat ervaar ik dan zeker.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Plezier, Leren, Fit & Gezondheid.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Tinie van der Neut (071-4026075) of Elly Bavelaar (071-4034038)